1 kg krumpira

35 dkg oštrog brašna

1 jaje

1 dkg maslaca

1/2 kg šljiva, ili pekmez od šljiva

10 dkg krušnih mrvica

8 dkg maslaca

šećer u prahu za posipavanje

Kuhane krumpire ogulite još vruće i protisnite ih. Stavite ih na dasku dok su još topli i zamijesite tijesto od njih uz dodatak brašna, 1 dkg maslaca, soli i jaja. Takvo tijesto razdijelite na nekoliko dijelova, a svaki dio oblikujte poput svitka. Od tih svitaka odrežite prikladan komad i splosnite ga dlanovima. U sredinu tog komada tijesta stavite jednu očošćenu šljivu ili pekmez od šljiva te krajeve tijesta spojite i napravite okruglice. Gotove okruglice stavite u vrelu vodu i kuhajte ih nekoliko minuta dok se ne pojave na površini vode.

Uzmite tavu, zagrijte preostali maslac i pržite mrvice dok ne budu rumenkaste boje. u toj tavi povaljujte okruglice da budu sa svih strana obložene mrvicama. Gotove okruglice složite u zdijelu i posipaje ih šećerom u prahu.