Recepti

1/2 kg kuhane govedine bez kosti
2 tvrdo kuhana jaja
1 glavica crvenog luka
kiseli krastavci
bucino ulje
ocat
sol
papar

Kuhana jaja i govedinu ohladiti.
Sve sastojke narezati na kockice.
Preliti bucinim uljem i octom, dodati sol i papar te promješati.
Poslužiti kao zasebno jelo ili dodatak pirjanom povrću.

1/2 kg krumpira
2 glavice crvenog luka
bucino ulje
sol
vinski ocat
papar

Oprani krumpir skuhati u slanoj vodi.
Krumpir ohladiti, oguliti i narezati na ploške te ako je potrebno, dosoliti.
Krumpir i luk preliti bucinim uljem, promješati te dodati ocat i papar.
Izmješati salatu.
Poslužiti uz ribu ili jelo po želji.

TIJESTO:
zamjesite 1 kg Namjenskog brašna za tanka tijesta T-700
2 jaja
10 g soli
150 g maslaca
2 dcl vrhnja i po potrebi mlake vode
Raspodjelite tijesto na šest jednaka dijela te ih premažite uljem i ostavite odmarati 60-ak minuta.

1. Nadjev:
200 g maka
2 dcl mlijeka
100 g groždica
50 g šecera
1/2 pak. vanilin šecera

2. Nadjev:
500 g sira
3 jaja
5 g soli
50 g maslaca
100 g šecera

3. Nadjev
100 g oraha
100 g pržene pšenicne klice
100 g šecera

4. Nadjev:
700 g ribane jabuke
100 g šecera
1/2 pak. cimeta

Tijesto razvaljajte i oblikujte prema velicini lima za pecenje.
Na podmazani lim stavite koru, podmazati je i nadjenuti, te nastaviti sa naizmjenicnim redanjem premazanih kora i nadjeva.
Završite sa dvije kore tijesta.
Pecite na 443 K (170ºC) oko 40 minuta

500 g brašna za dizana tijesta
30 g kvasca
50 g šećera
150 ml mlijeka
40 g margarina
2 jaja
1 ravna žličica soli
naribana korica od 1/2 limuna
marmelada

PREMAZ:
1 žumanjak
3 žlice mlijeka


U malo mlakog mlijeka razmrvite kvasac, dodajte žlicu brašna.
Ostavite na toplome mjestuda se kvasac digne.
Pjenasto umutite jaja i šećer.
U ostatak brašna dodajte smjesu od jaja, rstopljeni margarin, ostatak mlijeka i pripremljeni kvasac.
Zamjesite glatko tijesto i ostavite ga na toplome mjestu da se digne. Razvaljajte tijesto i režite kvadrate 10x10 cm na koje stavite žlicu marmelade i preklopite.
Gotove buhtle stavite u podmazani lim, ostavite 30 minuta te ih pecite na (200ºC).