Ostali mlinski proizvodi

Pakiranja: 0,50 kg, 50 kg, rinfuza

Po hranljivoj vrijednosti klica predstavlja najvrjedniji dio pšeničnog zrna. Pored visokog sadržaja bjelančevina, masti, ugljikohidrata, značajan je izvor vitamina E, B1, B2, B6, enzima i mineralnih tvari. Nekoliko žlica dnevno preporučujemo djeci, trudnicama, sportašima te svim osobama koje su izložene većem tjelesnom ili mentalnom naporu. Možete je koristiti kao djelomičnu ili potpunu zamjenu za orahe u nadjevu za kolače iz dizanog ili lisnatog tijesta.


Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:
Energija: 1648 kJ / 392 kcal
Masti: 9,9 g, od kojih zasičene masne kiseline 2,0 g
Ugljikohidrati: 41,20 g, od kojih šećeri 16,40 g
Vlakna: 9,5 g
Bjelančevine: 29,7 g
Sol: 0,01 g
Cink: 21 mg (210% RDA)
Vitamin E: 13,8 mg (115% RDA)
Vitamin tiamin 2,0 mg (182% RDA)
Vitamin riboflavin 0,6 mg (43% RDA)
Vitamin B6 3,3 mg (236% RDA)
Vitamin niacin 5,0 mg (31% RDA)